Skip to Content
Sennheiser gaat business units los van elkaar opereren
back

Sennheiser gaat business units los van elkaar opereren

Focus op Pro Business en gepland partnerschap voor Consumer Electronics

 

Wedemark, 16 februari 2020 - ​ Sennheiser is van plan zich in de toekomst te concentreren op de professionele audiomarkt en wil een partnerschap aangaan om haar marktpositie in Consumer Electronics te versterken. Met deze beslissing gaat Sennheiser consequent verder op de ingeslagen weg om de bedrijfsonderdelen onafhankelijker van elkaar te laten zijn.

 

"In onze Professional en Consumer divisies hebben we in totaal vier business units: Pro Audio, Business Communications, Neumann en Consumer Electronics. In al deze gebieden zien wij een groot groeipotentieel. Tegelijkertijd worden ze gekenmerkt door verschillende klanten, klantbehoeften, productlevenscycli en marktdynamiek," zegt Andreas Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser. "Om het potentieel in elk van deze markten zo goed mogelijk te kunnen benutten, concentreren we onze eigen middelen op de drie bedrijfsgebieden in de pro-divisie en zijn we op zoek naar een sterke partner om te investeren in onze Consumer business," voegt Daniel Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser, toe. Gesprekken met potentiële partners zullen binnenkort van start gaan.

 

Marktpositie versterken en zichtbaarheid vergroten in de Consumer business

Voor Consumer Electronics hebben koptelefoons en soundbars een groot groeipotentieel - ondanks een zeer dynamische markt en grote concurrentiedruk. Dit geldt vooral voor de markt van de true wireless hoofdtelefoons. "Onze producten staan bekend om het beste geluid en om de unieke geluidservaring. Deze cruciale aspecten staan centraal bij de aankoopbeslissing van onze klanten in de segmenten Premium Headphones, Enhanced Hearing, Audiophile en Soundbars," legt Daniel Sennheiser, Co-CEO, uit. "Dit zijn de sterke punten waar we samen met een partner op willen voortbouwen." Parallel hieraan is het belangrijk om de zichtbaarheid in de markt te vergroten om duurzame groei te kunnen realiseren.

 

Focus op ontwikkeling van Professional business

Een partnerschap voor de Consumer business stelt Sennheiser in staat zijn focus en middelen te richten op het versterken van de Pro Audio, Business Communications en Neumann business units. "Of het nu in de studio, concertzaal, conferentieruimte of het auditorium is - in de wereld van Pro Audio staat Sennheiser voor een superieure audio-ervaring, de hoogste betrouwbaarheid en het beste begrip voor de klant," zegt Andreas Sennheiser. Hier is de audiospecialist van plan om onafhankelijk te investeren in de ontwikkeling van geluidstechnologie, maar ook in aanwezigheid en zichtbaarheid in de markt. Dit zal Sennheiser in staat stellen om te blijven groeien in een bovengemiddeld tempo en om zijn sterke positie op de wereldmarkt uit te breiden. Met name de zakelijke communicatiemarkt biedt aanzienlijke groeikansen die Sennheiser wil benutten.

 

Herpositionering voor een succesvolle toekomst

"Alle business units zullen sterker uit de geplande herpositionering tevoorschijn komen. Met een sterke partner aan onze zijde om te investeren in onze Consumer business, zullen we nog beter in staat zijn om onze sterke punten uit te spelen - en om onze klanten te blijven laten profiteren van deze sterke punten," zegt Daniel Sennheiser. Andreas Sennheiser voegt toe: "Al meer dan 75 jaar staat Sennheiser voor uitstekende technologie en unieke audio-ervaringen. Daarbij richten we ons altijd op de behoeften van onze klanten. En dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.”

 

 

Hier vindt u het bericht van Andreas en Daniel Sennheiser.


 

Ann Vermont Communications Manager Europe, Sennheiser France
20210216_Sennheiser_Corporate Announcement_NL 20210216_Sennheiser_Corporate Announcement_BENL.docx - 2 MB

 

 

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic GmbH & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com