Skip to Content
Evolution Wireless Digital
back

Evolution Wireless Digital

Nieuwe, app-gebaseerde oplossingen voor bedrijfs- en schoolomgevingen

Amsterdam, 1 juni 2021 – Wireless zou dingen makkelijker moeten maken. Bewegingsvrijheid bieden. De set-uptijd verkorten. Maar een draadloze microfoon aan de praat krijgen is voor veel mensen nog altijd een heel gedoe, op het intimiderende af. Met Evolution Wireless Digital van RF-expert Sennheiser wordt draadloos eindelijk naadloos. Het gamma introduceert een eenvoudige, app-gebaseerde workflow, zonder te beknibbelen op het vakmanschap, de multikanaals ondersteuning en de betrouwbaarheid die gebruikers van UHF en 1G8 microfoons verwachten. De systemen zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar eenvoudige draadloze oplossingen. Ook in schoolomgevingen, van het klaslokaal tot het podium, voelt het systeem zich prima thuis.

 

Omdat de workflow app-gebaseerd is en er onder de motorkap van de Evolution Wireless Digital heel wat professionele features schuilgaan, wordt het hele draadloze gebeuren voor scholen en bedrijven een fluitje van een cent.
Omdat de workflow app-gebaseerd is en er onder de motorkap van de Evolution Wireless Digital heel wat professionele features schuilgaan, wordt het hele draadloze gebeuren voor scholen en bedrijven een fluitje van een cent.

“Vóór we met de ontwikkeling van de Evolution Wireless Digital begonnen, hebben we met heel wat gebruikers gepraat,” legt Oliver Schmitz, productmanager voor Evolution Wireless Digital, uit. “Wat bleek? In de aanloop naar een corporate of schoolevent, hebben mensen die de mediakant in goede banen moeten leiden gewoon de tijd niet om frequenties te scannen of met instellingen te worstelen – kortom: ze willen zich niet tot RF-expert ontpoppen om een draadloze microfoon aan te sluiten. Ze willen gewoon een microfoonsysteem dat onmiddellijk werkt en betrouwbaar is, aanzetten en klaar.”

“Daarom bedachten we een app die de planning voor zijn rekening neemt en gebruikers van A tot Z door de set-up loodst,” voegt softwareverantwoordelijke Benny Franke toe. “Een app, waarbij alle expertise zich onder de motorkap bevindt, en waarbij je geen monteur hoeft te zijn om met de auto te rijden. Bepaalde details hebben ons bloed, zweet en tranen gekost, maar al ons werk zorgt ervoor dat de gebruikers voor, tijdens en na het event het hoofd niet verliezen.”

 De ingenieur in je zak: De Smart Assist App loodst gebruikers door de set-up van hun draadloos microfoonsysteem
De ingenieur in je zak: De Smart Assist App loodst gebruikers door de set-up van hun draadloos microfoonsysteem

Wat maakt het zo makkelijk?

1. De Smart Assist App

De app is als het ware de ingenieur in je broekzak, de gids die de gebruiker in eenvoudige stappen door de set-up loodst. “Als iemand met een app overweg kan, dan wordt de draadloze RF set-up een fluitje van een cent,” zegt Benny Franke. Een intelligente set-up maakt automatisch een betrouwbare draadloze connectie aan, zonder dat enige wireless expertise vereist is. De app biedt toegang tot alle systeeminstellingen en kanalen kunnen benoemd worden om alles netjes georganiseerd te houden. Met Bluetooth Low Energy verkrijg je remote toegang tot het systeem en kun je handig syncen met de ontvanger. De app omvat niet alleen tutorialvideo’s om je weg op te helpen, maar ook een handleiding voor elk systeem, alles op één plek.

2. Microfoonzenders die elk audioniveau aankunnen

Evolution Wireless Digital zenders beschikken over een dynamisch inputbereik van 134 dB, vijf keer meer dan de gebruikelijke 120 dB. Concreet: ze 'horen' alles, van een nauwelijks hoorbare fluistering tot de motor van een straaljager op 50 meter afstand. Dat maakt een gevoeligheidsinstelling op de zender dus helemaal overbodig. De zender staat ingesteld op een gainwaarde die de meeste toepassingen bestrijkt, maar kan, indien gewenst, makkelijk aangepast worden. Met de nieuwe gebruikersinterface is dat zo gefikst. Geen ingewikkelde submenu's, alles krijg je in één oogopslag te zien.

3. Geen frequentieberekening – en meer speelruimte

Het is vandaag de dag heel druk op de radiogolven in en rond zalen allerhande, maar Evolution Wireless Digital (EW-D) pakt die complexiteit aan en helpt gebruikers met de flow mee te gaan. De app scant de omgeving, op zoek naar open frequenties. En omdat EW-D voor bepaalde tech leentjebuur ging spelen bij Sennheiser topproducten zoals de Digital 6000 en Digital 9000-reeksen, genereren de draadloze microfoonsystemen geen noemenswaardige intermodulatieproducten. De app zorgt dus niet alleen voor meer ademruimte binnen een bepaald frequentievenster, maar kan ook eenvoudig draadloze verbindingen instellen op intervallen van 600 kHz, zonder enige frequentieberekening. Zo worden er meer frequenties ingepast dan een standaard microfoonsysteem zou kunnen.

De tech van hogere Sennheiser-series verwijst frequentieberekening resoluut naar het verleden. Of het nu gaat om een optreden van het schoolbandje of een speech op een corporate event – de app scant de zaal en helpt je de beste frequenties te vinden.
De tech van hogere Sennheiser-series verwijst frequentieberekening resoluut naar het verleden. Of het nu gaat om een optreden van het schoolbandje of een speech op een corporate event – de app scant de zaal en helpt je de beste frequenties te vinden.

4. Buitengewone specs voor elk detail

De EW-D heeft een lage latency van 1,9 milliseconden. En met de herlaadbare BA 70-batterij blijft de zender tot 12 uur operationeel. Hij kan dus makkelijk het hele traject afleggen, van de repetitie en soundcheck tot en met het evenement zelf. Dankzij zijn bandbreedte van 56 MHz, met tot wel 90 kanalen per band, wordt ruimte vinden een eenvoudige opgave, zelfs in propvolle RF-omgevingen.

5. Sublieme audio

EW-D is een digitaal systeem en maakt geen gebruik van een compander. De bijbehorende ruisvloer en artefacten zijn dus verleden tijd. Het systeem klinkt alsof het met een kabel is aangesloten.

6. Volledig gamma pro-accessoires

Van nieuw ontwikkelde antennes tot signaalverdelers, boosters, oplaadsets – het systeem blijft groeien op maat van jouw behoeften en zal dus ook grotere multikanaals set-ups aankunnen.

 

De ADP UHF remote antenne heeft uitsparingen om de windbelasting te verminderen
De ADP UHF remote antenne heeft uitsparingen om de windbelasting te verminderen

De handheld EW-D-zenders kunnen aan elke draadloze capsule van Sennheiser of Neumann gekoppeld worden. Hieronder vallen onder meer de Neumann KK 205 en KK 204, de nieuwe Sennheiser MM 435 en MM 445, alsook de Digital 9000 capsules – een primeur in deze prijsklasse.

Ideaal voor scholen en bedrijven

“Of je nu op zoek bent naar een draadloze microfoonoplossing voor bedrijven of scholen, de Evolution Wireless Digital staat garant voor betrouwbare audio. De draadloze Evolution-systemen worden alom geprezen als allrounders voor muziek en spraak. Ze waren nooit eerder zo eenvoudig in gebruik, of het nu gaat om geluidsversterking voor de schoolband, het weergeven van de speech van de CEO of live webstreaming,” besluit Oliver Schmitz.

Evolution Wireless Digital is nu beschikbaar, met een keuze uit handheld, instrument-, lavalier-, headmic-, combo- en basissets (zie Appendix).

 

Voor jouw sociale mediakanalen:

Sennheiser Evolution Wireless Digital – zo eenvoudig als een app maar 100% professioneel.

Download links

Download product- en systeemspecificaties

Download packshots in hoge resolutie

Download beeldmateriaal accessoires

Download hogeresolutiebeelden muziektoepassingen

Download hogeresolutiebeelden onderwijs- en bedrijfstoepassingen

www.sennheiser.com/ew-d-business


PB_Sennheiser Evolution Wireless Digital Bedrijven en Scholen_BENL.docx 288 KB
Ann Vermont Communications Manager Europe, Sennheiser France
Christel Gerssen LEWIS