MKH-serie

Ontdek de ziel van het geluid

Hoge-resolutie digitale technologie heeft alleen zin wanneer de microfoon op gelijke hoogte is. De state-of the-art no-noise microfoons van de Sennheiser MKH-serie zijn dat zeker. Er wordt niets weggelaten en niets toegevoegd aan het geluid zelf, deze reeks van ware liefhebbende condensator microfoons is gemaakt voor de eisen van de high-class professionele studioproductie binnen en buiten.

Speciaal ontworpen voor het exterieur zijn de MKH 8060 - een film, documentaire en ENG specialist - en de MKH 8070, ontwikkeld voor grote sportevenementen en omroep. Zo kunt u nu de overweldigende sfeer van een sportevenement vastleggen, alsmede de inspirerende prestaties van een kerkkoor of de triomfante geluid van een wereldklasse orkest met volledige Sennheiser MKH kwaliteit.

We zetten de class in classic

High-tech met een sterk gevoel van vakmanschap wordt geleverd met de MKH classics evenals de MKH 800 en 8000-serie. Superieure no-noise microfoons ondersteunen een breed frequentiebereik en dynamisch bereik, alsmede functies, zoals vijf schakelbare pick-up patronen.

Go to MKH 800 Go to MKH 800 TWIN

We zetten de class in classic

Het geluid van actie

Verrassend klein voor een professionele gun-microfoon van de MKH 8060 geeft u de geluidskwaliteit voor bij uw spannende beelden. Of het nu een speelfilm, documentaire of ENG is.

Go to MKH 8060

Het geluid van actie

Een goede sport

De uitstekende directiviteit en off-axis lineariteit maken de MKH 8070 uw ideale teamlid voor grote uitzendingen en sportevenementen. Door zijn uitgesproken lobar pick-up patroon zal het betrouwbaar dat magische moment vastleggen zelfs op een afstand.

Go to MKH 8070

Een goede sport

Pick-up patronen van de MKH-serie

Deze afbeeldingen geven een inzicht in de ruimtelijke gevoeligheid verdeling van de verschillende soorten microfoons.

Omni-directioneel

Het omni-directionele patroon pikt het geluid gelijkmatig op uit alle richtingen. Het is de ideale karakteristiek voor het opnemen van grote geluidsbronnen. Zelfs voor close-mikingtechniques, is er geen overtollige glans of proximity effect. Als de akoestische sfeer niet al te reflecterend is, biedt dit directionele patroon zeer indrukwekkende opnames.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 8020 Go to MKH 800

Omni-directioneel

Wide cardioid

De brede-nier is een patroon tussen omni-directionele en cardioid. 10 dB achterzijde demping zorgt voor een gematigde off-axis geluidsreductie en een goede balans nagalm bij grotere opname afstanden, vooral in ruimten met minder dan perfecte akoestiek. Net als de omni-directionele, het wide-cardioid patroon is ideaal voor grote geluidsbronnen. Het veroorzaakt minder bass nadruk wanneer het wordt gebruikt voor close-miking dan de cardioid patroon.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8090

Wide cardioid

Cardioid

Dit is het meest gebruikte richtingspatroon, geschikt voor vrijwel elke toepassing. Het vermindert aanzienlijk de bijdrage van de weerkaatsende ruimte akoestisch. Dit is handig in ruimtes met slechte akoestiek of als storende geluiden voornamelijk vanachteren komen.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8040

Cardioid

Super-cardioid

Hoe meer acute gerichtheid van het super-cardioid patroon geeft een hogere verzwakking van off-axis geluid vanaf de zijkant dan het cardioid patroon. Het vermindert de kans op akoestische feedback, bijvoorbeeld op het podium waar de luidsprekers zijn geplaatst nabij de annuleringshoek van de super-cardioid (120 °). Door de hoge laterale demping (10 dB), heeft de super-cardioid vaak de voorkeur voor opname of benadrukkende solisten waarbij de vereisten voor laterale dempingwaarde hoger zijn. Het nabijheidseffect is meer uitgesproken dan die van het cardioid patroon.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 8050 Go to MKH 50

Super-cardioid

Figure-8/Bi-directional

Bij volledige annulatie van zijdelingse geluid, is het figuur-8 patroon bijzonder geschikt voor het scheiden en ondersteunen van aangrenzende geluidsbronnen, b.v. individuele instrumentsor groepen van instrumenten in een orkest. Ook kunnen vervormende primaire echo's van de vloer of het plafond en de bijbehorende comb-filter effecten effectief worden verminderd. Door de symmetrische vormgeving van de akoestische transducer MKH, het figuur-8 patroon, is uniek de meest neutrale eigenschap beschikbaar. Echter, de nabijheidseffect is nog meer uitgesproken dan bij het supercardioid patroon.

Go to MKH 800 Twin Go to MKH 800 Go to MKH 30

Figure-8/Bi-directional

Lobar

Nog acutere directiviteitspatronen kunnen worden bereikt met het akoestische interferentie principe dat wordt toegepast bij de "shotgun" microfoons. De interferentiemethode functioneert goed voor midden- en hoge frequenties, afhankelijk van de lengte van de interferentiebuis en daarmee de lengte van de microfoon. Bij lage frequenties vermindert het interferentie-effect, en de gerichtheid gaat over naar de super-cardioide karakteristiek. De MKH-serie biedt shotgun microfoons met verschillende lengtes voor alle opname-toepassingen.

Go to MKH 8060 Go to MKH 416 Go to MKH 8070

Lobar

Newsletter subscription