HD 820

Article No. 507435
1,999.00
incl. BTW – gratis verzending
Hi-Fi Choice Recommended award logo

HD 820 – Critici beweren dat gesloten koptelefoons nooit zo immersief kunnen klinken als hun open soortgenoten. Ze stellen dat het fysisch gewoon niet kan. Wij antwoorden daarop gewoon: “luister zelf!” De in Duitsland ontwikkelde HD 820 combineert een innovatieve glazen reflector en ringradiator-transductortechnologie voor een luisterervaring die zo levendig klinkt dat ze als referentie kan gelden.

Features

 • The new audiophile standard for closed-back headphones
 • Ring Radiator transducers
 • Unique innovative glass transducer covers minimize resonances
 • Incredible realistic, natural sound field
 • Robust metal headband with inner damping element
 • Handcrafted comfortable microfiber ear pads
 • Developed and made in Germany
 • Silver-cladded OFC cables and gold-plated plugs
 • Impedance: 300 ohms
 • Frequency Response: 12 - 43800 Hz (-3 dB), 6 - 48000 Hz (-10 dB)
»Whether it is conveying the ‘woodiness’ to deeper notes on a plucked double-bass, the bite and shimmer of a harp or the subtle variations in the boom from a timpani as the beater hits in different places; these cans do an uncommonly excellent job of rendering it all realistically.«
Ian Dunmore, the Headphone Community at Headphone.com
»The headphones sounded fantastic, with a clear focus on accuracy.«
robbreport.com
»The HD 820 does push the boundaries of the im/possible for a closed-back headphone, and as claimed, Sennheiser has succeeded in making the HD 820 the most open, natural and transparent sounding closed back headphone to date.«
»The HD 820 has become my benchmark. I don’t have a higher complement for a product.«
John Harris - Music Mixer

Volledig gesloten en toch radicaal open.

De HD 820 verenigt onze baanbrekende transductorcapaciteit met een uitzonderlijke omgevingsruisdemping, die de beperkingen van gesloten koptelefoons duidelijk overstijgt. Tot op heden kon een audiofiele koptelefoonervaring alleen maar beginnen bij Sennheisers modellen met open achterzijde, een model dat het pad effende voor een hele klasse van fijne luisterapparatuur. Deze standaard in klankreproductie heeft zich voort ontwikkeld en laat hifisystemen achter zich die exponentieel veel groter en duurder zijn. Daarbij heeft hij ook nog eens de verdienste dat hij luisteraars niet van hun omgeving afzondert. Dankzij een innovatief akoestisch systeem in een gesloten, dynamische koptelefoon, hoeft de HD 820 geen compromis te aanvaarden over details of klankveld.

Volledig gesloten en toch radicaal open.

Weerkaatsing binnenwaarts

Een koptelefoon met gesloten achterkant die in staat is om het brede, natuurlijke klankveld van een open model voort te brengen moet veel aandacht besteden aan de directionele kenmerken van geluidsgolven. Hoewel dichte koptelefoons het meeste privacy bieden kan omgeleide energie resonantie en distorsie veroorzaken in de oorkamer. Dat de ervaring van de HD 820 als referentie geldt dankt hij aan het gebruik van uiterst precieze holglazen reflectoren, eentje aan het uiteinde van elke oorkap. Die functionele plaat in het buitenvlak van elke ringradiator-transductor weerkaatst energie van de achterzijde van de driver naar een speciaal daarop afgestemd absorptiesysteem. Dat stelt de golven in staat om het gedrag na te bootsen dat ze vertonen in open modellen, zoals de HD 800 S. De technische uitvoering van die glazen reflector levert een klankveld op dat bij een gesloten koptelefoon nooit eerder ervaren kon worden en we kunnen nog spreken van een opvallende visuele troef op de koop toe.

Weerkaatsing binnenwaarts

De macht van de Ring

De 56 mm ringradiator in de HD 820 is al een prestatie op zich. Hij heeft uiteraard het grote voordeel van een brede diafragmatransductor, met name luchtverplaatsing, zonder in te leveren op de rigiditeit die gunstig uitpakt in de rust- en responstijden. In plaats van één enkele bevestiging op de buitenomtrek van de transductor, zitten zowel de buiten- als de binnenranden van de 'ring' stevig vast aan de driver. De spreekspoel doet het diafragma trillen dat verbonden is met de V-vormige groef bij het midden van de ring.

Het trillingen dempende frame van de koptelefoon en de hoofdband zorgen voor een complete stabiliteit die resulteert in een verbluffende snelheid en nauwkeurigheid over het hele frequentiespectrum. Wat in de HD 820 gaat is ook precies wat je er weer uit haalt. Elke transductor is vervaardigd, getest en uitgemeten om binnen extreem krappe marges zonder meer uiterst betrouwbare prestaties te leveren. Elke HD 820 omvat ook de unieke frequentieresponscurve voor dat serienummer. Kwestie van geen kansen te laten liggen om uit ieder hoekje van je muziekcollectie zelfs de meest kritieke details op te diepen.

De macht van de Ring

Doorgedreven engineering

De diepe, haast magische stereo-verbeelding van de HD 820 is het indrukwekkende resultaat van alle engineering die erin gegaan is. Gecombineerd met de superieure respons van de ringradiator stelt de hoek van de driver je in staat om stemmen en instrumenten te lokaliseren binnen hun inherente omgeving. Het klankveld beweegt zich vakkundig tussen realisme en escapisme en brengt je naar de kern van je favoriete opnames en nergens anders. De luxueuze oorpolstering en de progressieve scharnierpunten dichten voorbeeldig af en voorkomen verstrooiing, wat de focus tijdens lange luistersessies zeer ten goede komt. Bij kritische en private luistertaken voorkomt de HD 820 dat ongewenste geluiden binnenkomen of buitensijpelen.

Doorgedreven engineering

Het draait allemaal om de connectie

Als sluitstuk van je voortdurend evoluerende installatie moet je favoriete koptelefoon de veelzijdigheid vertonen om te kunnen worden gebruikt op jouw voorwaarden. Je HD 820 wordt geleverd met een veelzijdige set aan essentiële kabels, stuk voor stuk aangepast aan de impedantie en met ultralage capacitantie. De 6,3 mm-stereojack is de standaard audiofiele stekker voor aansluiting op allerlei apparatuur waaronder koptelefoonversterkers, DA-omzetters en A/V-ontvangers. Een gebalanceerde 4,4 mm-aansluiting biedt een uitweg naar de nieuwere generatie van gebalanceerde afspeelapparatuur (koptelefoonversterkers, digitale audio-spelers, enz.) die enthousiast gebruik maken van de superieure stabiliteit in de tijd van deze compacte stekker. Optioneel is ook een XLR-4 gebalanceerde kabel verkrijgbaar, die een veel gebruikte aansluitingsmogelijkheid biedt met een brede waaier aan audiocomponenten. Elke kabel is 3 m lang om ongehinderd te kunnen luisteren via toestellen die eender waar op je rekken staan, in de studio of op je werktafel.

Het draait allemaal om de connectie

Wat zit erbij?

 • hoofdtelefoon HD 820 (gesloten, dynamische hoofdtelefoon)
 • Verbindingskabel: standaard aangesloten jack-stereostekker van 6,35 mm, ongebalanceerd
 • stereostekker 4,4 mm jack, gebalanceerd
 • USB flash drive (SD-U16L-versie) met instructiehandleiding (als PDF-bestand) en individuele frequentieresponscurve voor het diffuse geluidsveld
 • instructiehandleiding
 • opbergetui
 • microvezeldoek

Technische gegevens

 • Impedantie
  300 Ohms
 • Frequentiereactie (hoofdtelefoons)
  12 - 43800 Hz (-3 dB)
  6 - 48000 Hz (-10 dB)
 • Geluidsdrukniveau (sound pressure level - SPL)
  103 dB at 1 kHz, 1V
 • Oorkoppeling
  around the ear
 • Stekkerbus
  6.35 mm / 4.4 mm
  XLR-4 (optional)
 • Kabellengte
  3m
 • Gewicht
  360 g without cable
 • Transductorprincipe (hoofdtelefoons)
  dynamic, closed

Downloads

 • EU-conformiteitsverklaring
  • EU Declaration of Conformity HD 820 (570 KB) Download

 • Gebruiksaanwijzing
  • Instruction manual HD 820 (34 MB) Download

   Version 02/2018