HD 660S

499.00
incl. BTW – gratis verzending

HD 660S – De HD 660S vormt de perfecte mix van vermogen en controle. Het is een krachtige koptelefoon met open achterkant, met de veelzijdigheid die je nodig hebt om te connecteren met de uithoeken van je muziekcollectie.

»Sennheiser succeeds in creating a masterpiece with the HD 660S. The headphones deliver true audiophile sound quality that’s perfectly balanced when required.«
headphonecheck.com, kopfhoerer.de
»...there is something comforting and familiar about the HD 660S's bass presentation. It is a classic sound that is just "right".«
Enjoy The Music.com
»The 660S allowed the listener to be intimately involved with the music, pulling you into the soundstage itself, wrapping you up in the emotion of the performance.«
The Audiophile Man
»The HD 660S captured a fantastic amount of detail.«
SoundStage! Australia
»Open-backed home headphones which deliver tunes both old and new as if piped fresh from the studio, with music flowing effortless and free.«
Sound+Image (print; Awards 2018)

Een rechtstreekse connectie met je muziek

De HD 650 en de HD 600, twee voorgangers van de HD 660S, stonden al bekend om hun aantrekkelijke eigenschappen en vloeiende respons en hebben in de categorie van de audiofiele koptelefoons, wat prestaties betreft, de bakens definitief verzet. Datzelfde DNA, maar dan in de overtreffende trap, zit ook in de HD 660S, met zijn supernatuurlijke snelheid en een moeiteloze instrumentweergave, zelfs in de uithoeken van het frequentiespectrum. De HD 660S maakt gebruik van een nagelnieuwe omzetter en een speciaal geventileerde driver. Die geven de sprekende en haarscherpe details weer die audiofiele gebruikers willen horen, zonder in te leveren op de aantrekkelijke dynamiek die muziek zo leuk maakt.

Een rechtstreekse connectie met je muziek

Van onze oren naar die van jou

Eventjes luisteren volstaal al meteen om te horen waarom de HD 660S zo bijzonder is. Na uren luisteren wordt nog duidelijker hoe dat komt. Wat je telkens weer te horen krijgt is het resultaat van een open klankkast, gekoppeld aan een nieuwe omzetter die speciaal is afgestemd op de behoeften van de moderne audiofiel. Zijn snelle respons is perfect geschikt voor de getrouwe weergave van opnamen met uitdagende frequenties. Dankzij een spreekspoel uit aluminium, blijft het 38 mm-diafragma beweeglijk genoeg om een uiterst snelle impulsgetrouwheid te garanderen. Uit de opeenvolging van activering en rust volgt de capaciteit om de toon- en ruimtekenmerken nauwkeurig over te brengen. .

Van onze oren naar die van jou

Het zit ‘m ook in de combinatie

Het staalgaas van de drivers van de HD 660S is interessant wat zijn design betreft, maar vooral indrukwekkend waar het over de prestaties gaat. Het vult de geventileerde driver aan en zorgt voor een consistente controle van de luchtverplaatsing, om zo turbulentie te onderdrukken. Het resultaat is dat het diafragma vrij kan bewegen, zodat de muziek — en dan ook alleen de muziek — kan schitteren, met integriteit en expressie perfect in evenwicht. De samenstelling van het staal maakt een strakkere productietolerantie mogelijk, wat uiteindelijk bijdraagt aan de opmerkelijk consistente kenmerken van elke geproduceerde HD 660S. In combinatie met de open oordoppen kan de klank van elke omzetter zich volledig vrij ontplooien, zoals hij dat ook in de natuur zou doen.

Capaciteit en veelzijdigheid, hand in hand.

De audiofiel van vandaag heeft een nooit geziene keuze aan onderdelen. Daarom optimaliseerden we de efficiëntie van de HD 660S in combinatie met een ruimere keuze aan apparatuur. Zo stemt hij zich vlot af op de uiteenlopende vermogensniveaus van hun uitgaande versterkerschakelingen. Bij 150 ohm is de HD 660S de perfecte partner, zowel voor speciale versterkers, A/V-ontvangers, als audio-interfaces. De magneet van de HD 660S is krachtiger dan bij zijn voorgangers en dus gemakkelijker aan te sturen, ongeacht hoe je opstelling in de loop van de tijd evolueert.

Capaciteit en veelzijdigheid, hand in hand.

Met zorg behandeld

Elke HD 660S die we produceren onderging een afstemmingsproces om elke omzetter uit onze productiefaciliteit in Ierland ter laten passen bij zijn evenknie van het tegenoverliggende kanaal. De spelingen zijn uiterst krap en ondersteund door geautomatiseerde assemblageprocessen garanderen ze dat je ervaring met de HD 660S consistent is met die van overal ter wereld. We ontwierpen hem met doordachte, lichte materialen, die onwaarneembaar zijn voor het akoestische systeem, zonder in te boeten op het vlak van de duurzaamheid die nodig is voor dagelijks en dagenlang gebruik. Om eindeloos muziek consumeren mogelijk te maken wilden we elk detail zacht en luxueus uitvoeren, met het oog op de langste luistersessies.

Met zorg behandeld

De connectie, daar draait het allemaal om

In de verpakking van je HD 660S stopten we een uitgebreide set van essentiële kabels, stuk voor stuk met aangepaste impedantie, voor een uiterst lage capacitantie. De 6,3 mm-stereoconnector is de audiofiele standaardstekker voor aansluiting op apparatuur, zoals koptelefoonversterkers en A/V-ontvangers, digitale afspeelapparatuur, computergebaseerde werkstations, analoge toestellen, enz. Een 4 mm-connector effent het pad naar een nieuwere generatie van gebalanceerde uitvoerapparaten (koptelefoonversterkers, digitale audiospelers, enz.) die gebruik zullen gaan maken van de superieure stabiliteit van deze compacte stekker. Een gebalanceerde setup van de koptelefoon biedt een nog lagere ruisvloer, met een groter dynamisch bereik, indien aangesloten op een gebalanceerde uitgangsschakeling (bron/ versterker). De luisteraar zal dus een breder geluidsbeeld ervaren, strak gecontroleerde overgangen en een instrumentscheiding die je niet voor mogelijk houdt. Elke kabel is 3 m lang, opdat je ongestoord kunt luisteren via apparatuur diep in je rekken, in je studio en op je computer. Je krijgt er ook een flexibele adapter bij om van 6,3 naar 3,5 mm te gaan. De optionele gebalanceerde kabel (CH 650 S) wordt afzonderlijk verkocht, voor een vereenvoudigde verbinding met XLR-4-pinsstekkers.

De connectie, daar draait het allemaal om

Technische gegevens

 • Draagstijl
  Headband
 • Kleur
  matte black
 • Frequentiereactie (hoofdtelefoons)
  9 – 41,500 Hz
 • Geluidsdrukniveau (sound pressure level - SPL)
  104 dB bij 1V 1kHz
 • THD, totale harmonische vervorming
  < 0,04%
 • Contactdruk
  6.0 N ± 1 N
 • Oorkoppeling
  Over-ear (ooromsluitend)
 • Aansluiting
  Vergulde stereo-jackstekker 6,35 mm, ongebalanceerd, 3-pins 4,4 mm, gebalanceerd, 5-pins
 • Kabellengte
  3 m
 • Transductorprincipe
  Dynamisch, open
 • Nominale impedantie
  150 Ω
 • Weight w/o cable
  Ongeveer 260 g (zonder kabel)

Downloads

 • EU-conformiteitsverklaring
  • EU Declaration of Conformity HD 660 S (390 KB) Download

 • Gebruiksaanwijzing
  • Instruction manual HD 660 S (6.3 MB) Download

   Version 07/2019