Dante™ Solutions by Sennheiser

Oplossingen voor digitale audionetwerken. State-of-the-art interoperabiliteit.

Sennheiser heeft als wereldwijd marktleider op gebied van audiotechnologie al decennialang tot doel om up-to-date audio-oplossingen te leveren. Het besluit van Sennheiser om gebruik te maken van Dante™, wereldwijde standaard voor audio-over-IP, maakt deel uit van deze voortdurende inspanning om toekomstbestendige producten te creëren. Het in Australië gevestigde bedrijf Audinate creëerde Dante™ als digitale technologie voor medianetwerken, zonder latentie en met een synchronisatie die het een vaste plek heeft gegeven als belangrijkste audionetwerk-oplossing die de voorkeur geniet van de grootste AV-fabrikanten over de hele wereld.

New TeamConnect Ceiling 2 - Ceiling Microphone with Dante™

The new ceiling array microphone offers superior audio quality for voice and video conferences thanks to its automatic adaptive beamforming technology. It provides the greatest versatility and interoperability with support for Dante networks, including compatibility with Dante Domain Manager (DDM), and Power over Ethernet.

New TeamConnect Ceiling 2 - Ceiling Microphone with Dante™

Sennheiser’s Dante™ enabled digital systems

Met de voor Dante™ geschikte digitale draadloze microfoonsystemen, vervult Sennheiser een breed scala klantbehoeften: SpeechLine Digital Wireless is een uiterst kosteneffectieve oplossing die is geoptimaliseerd voor spraakverstaanbaarheid, de Digital 6000 Series staat voor digitale draadloze microfoons zonder compromissen en bovenaan zijn klasse staat het Digital 9000 microfoonsysteem met ongecomprimeerde draadloze audio.

SpeechLine Digital Wireless – Toegewijd aan spraak

Werelds eerste digitale draadloze microfoon die exclusief voor spraak werd ontwikkeld. Er is geen audiokennis vereist – deze zit al ingebouwd. Ervaar eenvoud met Sennheiser SpeechLine Digital Wireless Microphones. De SL DI 4 XLR Dante™-voorversterker met vier inputs is de ideale interface voor draadloze microfoonontvangers of om mic/line-inputs aan een Dante™-systeem toe te voegen.

Meer lezen over SpeechLine Digital Wireless

SpeechLine Digital Wireless – Toegewijd aan spraak

Digital 6000 – Geen compromissen

Compact en krachtig: Digital 6000 is Sennheiser’s eerste digitale ontvanger met twee kanalen in één rack-plaats en werd tot in detail ontwikkeld voor veeleisende multi-kanaal-toepassingen De EM 6000-ontvanger beschikt over een digitale AES-3-output, hoogwaardige transformator-gebalanceerde, analoge XLR-3-outputs en ¼” (6,3 mm) jack-outputs. De Dante™-versie van de ontvanger heeft een extra Amphenol RJ-45-aansluiting om hem in een Dante™-netwerk te kunnen integreren.

Meer lezen over Digital 6000

Digital 9000 – Een draadloos meesterwerk

Het Digital 9000-systeem werd ontwikkeld voor alle professionele gebruikers in broadcast-studio’s, theaters en bij liveoptredens, die geen compromissen willen sluiten als het op geluid aankomt. Zijn unieke ongecomprimeerde digitale audio-overdracht levert een artefact-vrij geluid met een geweldige dynamiek. De Dante™-kaart EM 9046 DAN voor ontvanger EM 9046 maakt het mogelijk om het Digital 9000 draadloze microfoonsysteem in een Dante™-netwerk te integreren.

Meer lezen over Digital 9000

evolution wireless G3 – Je weet dat je het kunt

De evolution wireless G3 Series levert professionele draadloze oplossingen voor grote podia en multi-kanaal-toepassingen. De drie G3-lijnen ew 100, ew 300 en ew 500 voldoen daarbij aan alle verwachtingen – gemaakt door professionals voor professionals.

Meer lezen over evolution wireless G3

2000 / 5000 Series – Jouw uitdaging. Jouw keuze.

Of het nu gaat om een sportevenement, theaterproductie of ander soort live broadcasting – wanneer het de uitdaging is om live audio vast te leggen, zijn de meeste geluidstechnici en verhuurdiensten over de hele wereld het eens over de oplossing: de draadloze Sennheiser 2000 Series.

Meer lezen over de 2000 Series

SpeechLine Wired – Omdat ieder woord telt

Geweldig voor zowel meetings als presentaties: de microfoonlijn SpeechLine Wired werd speciaal ontwikkeld om met het gesproken woord om te gaan en een spraakverstaanbaarheid van de hoogste klasse te garanderen.

Meer lezen over SpeechLine Wired microfoons

Voor presentaties en lezingen

Voor toepassing bij presentaties en lezingen biedt Sennheiser twee speciale Dante™ Kits met bedrade microfoons die beide geschikt zijn voor de Dante™-voorversterker met vier inputs, de SL DI 4 XLR. Zo kun je bijvoorbeeld vier MAT 133 tafelmicrofoons aansluiten op de vier inputs van de SL DI 4 XLR die het audiosignaal via één RJ45-audiokabel naar je Dante™-netwerk overdraagt.

Voor vergaderingen

Voor de vergadertoepassing biedt Sennheiser drie specifieke bedrade Dante™-microfoonkits die stuk voor stuk compatibel zijn met de vier ingangen tellende SL DI 4 XLR Dante™-voorversterker. Zo kun je bijvoorbeeld vier MEB 114-S-grensvlakmicrofoons aansluiten op de vier microfooningangen van de SL DI 4 XLR, die het audiosignaal dan via een enkelvoudige RJ45-audiobabel naar je Dante™-netwerk verstuurt.

Sennheiser ontwikkelt met Audinate-technologieën

Als onderdeel van Sennheiser’s Global Alliances, wordt er samengewerkt met het in Australië gevestigde bedrijf Audinate dat Dante™ heeft gecreëerd, de wereldwijd belangrijkste audionetwerk-oplossing voor live-audio, broadcasting en installaties.

Meer lezen over de samenwerking tussen Sennheiser en Audinate

Newsletter subscription